Over Evert Jelle van de Ven


Samenvatting

Ik ben een bevlogen persoon met brede interesse in mens en omgeving. In de basis opgeleid als financiële professional (bedrijfseconomie), later aangevuld met o.a. een opleiding tot Financial Controller (FC) en Registercontroller (RC). Momenteel ben ik werkzaam als directeur-bestuurder van een social firm. Daarvoor heb ik verschillende algemene en financiële (eind)verantwoordelijke managementfuncties vervuld bij bedrijven in zowel de private als de publieke sector. Door mijn werkervaring heb ik een sterk ontwikkeld gevoel voor de verschillen tussen beide sectoren in termen van politiek-bestuurlijke en juridische context, de dynamiek en het krachtenveld van vele, soms tegenstrijdige, eisen. Op mijn best ben ik in veranderende organisaties op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven waar creatieve professionals de boventoon voeren. Ik heb een professionele passie voor o.a. strategie, management (accounting), bestuurlijke informatievoorziening, duurzaam leiderschap en excellente bedrijfsvoering.

Mijn managementstijl is gebaseerd op professioneel vertrouwen; coachend vanuit inspirerend leiderschap. De focus ligt op zelfkennis, persoonlijke effectiviteit, interactie, motivatie, inspiratie, teambuilding en maximalisatie van mogelijke resultaten.
Ik beschik verder over de volgende competenties: hoge prestatiemotivatie, sterk analytisch en conceptueel denken, ondernemend, veerkrachtig, betrouwbaar en accuraat.

Ik ben mij steeds meer bewust van de behoefte aan geluk, innerlijke rust en balans. Balans tussen bewegen en ontspannen, lichaam en geest of ratio en gevoel. Een prettig evenwicht kan mijn inziens worden bereikt door regelmatig bewegen, de juiste voeding en ontspanning (geestelijk en lichamelijk). Daarom ben ik o.a. bezig met bewuste voeding, ashtanga yoga, mindfulness, spiritueel zelfonderzoek (retraite), lezen, muziek en duursporten. Wat het laatste betreft: ik ben verknocht aan hardlopen (marathon) en wielrennen.

Omdat ik ook naast mijn dagelijks werk als manager/bestuurder mensen graag help doelen te verwezenlijken en zich verder te ontwikkelen, ben ik mij gaan richten op coaching. Zo help ik de ander leren terwijl ik mijzelf verder ontwikkelen; nieuwe inspiratie opdoen en deze weer doorgeven. Coachen als 'tweede beroep' dus; uiteraard met Ver-Ve en bezieling!

Stijl

Ik ben een aandachtige, nieuwsgierige en scherpe coach die graag tot de kern van iemand doordringt. Daarbij ben ik een geduldige doorzetter en een empatische analyticus. Ik houd van mensen die hun talenten ten volle willen ontplooien en help daarbij graag als het stokt of schuurt. Mensen willen hun verhaal kwijt, dus geef ik daar ruimte voor. Voor geleuter heb ik echter een allergie; dan grijp ik in. "Zeg het eens in een zin, of geef een metafoor", vraag ik dan. Ik ben praktisch en resultaatgericht, dus ik wil graag weten: "wat ga je doen?" Elke keer weer een spannende opdracht.

Ervaringen

Coachees geven terug dat ze me betrokken, energiek en op een prettige manier confronterend vinden. Mensen komen er verder mee, het leidt hen ergens naartoe. Het wordt gewaardeerd dat ik duidelijk ben en soms een concrete oplossing aanreik.


"Je eigen weg herken je aan de overvloed van energie en inspiratie als je hem bent ingeslagen." (Jerry Gillies)

Waarom coaching?

Coaching is de laatste jaren sterk in opkomst en wordt door grote groepen mensen reeds succesvol gebruikt. Steeds vaker kiezen allerlei soorten mensen ervoor zich te laten coachen. Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je samen met een coach werkt aan een persoonlijk doel of probleem. Coaching helpt je zelfbewuster te worden en om het beste uit jezelf naar voren te halen. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag, geprikkeld en uitgedaagd. Coaching gaat er vanuit dat je zelf weet waar je kracht en inspiratiebronnen liggen. In de huidige samenleving nemen we echter vaak niet de tijd om bij onszelf stil te staan. Coaching helpt je om stil te staan bij vragen als: wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn je wensen en dromen? Een coach helpt je bij zowel diepe levensvragen als bij zeer concrete doelen of problemen. Coaching is gericht op mensen die zichzelf willen ontwikkelen en actief met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen. Coaching ondersteunt globale levenssituaties, verbetert prestaties en creëert wenselijke situaties.

  

 

 

 

Bezoekersteller

 

 

Deze site delen?

 

 

Inspiratie

"Als je naar iemand luistert, doe het dan niet alleen vanuit je verstand maar met je hele lichaam. Je moet het energieveld van je innerlijke lichaam voelen terwijl je luistert. Dat leidt de aandacht af van het denken en het zorgt voor een ruimte van stilte waardoor je echt kunt luisteren zonder dat het verstand zich er in mengt. Je geeft de ander de ruimte – ruimte om er te zijn. Het is het kostbaarste geschenk dat je iemand kunt geven." (Citaat van Eckart Tolle uit de kracht van het NU)

Foto: Henr Peters, fotostudio G2

Foto: Henry Peters, fotostudio G2