Over Manon Verboeket

 

 

 

 


Samenvatting

Ik ben een gepassioneerd mens met oprechte en natuurlijke interesse in ‘de mens’. Hierdoor ben ik in staat om op basis van intuïtie en ‘aanvoelen’ een beeld te vormen van de gevoelens en gedachten van anderen, ook als daar geen concrete signalen voor zijn. Vanuit mijn basisopleiding Personeel & Organisatie aangevuld met diverse opleidingen en trainingen heb ik vanuit de commerciële dienstverlening een stap gemaakt in de richting van de ontwikkeling van individuen. Na jaren werkzaam geweest te zijn in de commerciële dienstverlenende markt heb ik ruim 10 jaar gewerkt als adviseur Personeelsontwikkeling voor een Kennisinstituut. Vervolgens heb ik mij verder zelf ontwikkeld als professioneel coach/loopbaancoach.
Mijn manier van werken kenmerkt zich door een persoonlijke, eigen aanpak waarbij vertrouwen, eerlijkheid en integriteit hoog in het vaandel staan. Mijn streven is om hierin zoveel mogelijk ondersteunend en positief te acteren zonder te oordelen. Mijn enthousiasme en gedrevenheid gericht op het bereiken van bepaalde doelen zijn eveneens kenmerkend. Mijn passie zit in het inspireren van mensen om te groeien en bloeien op allerlei gebieden. Met als doelstelling dat men het beste uit zichzelf haalt en men zijn zelf accepterend, zelf lerend, zelfsturend en zelf oplossend vermogen verhoogt, waarbij men zich laat leiden door zijn of haar individuele talenten, waarden en ambitie. 

Ik beschik over de volgende competenties: hooggemiddelde ambitie en empathie, gevoel voor identiteit, stijl, presentatie en omgangsvormen, betrouwbaar, loyaal, gedisciplineerd.

Op privé en persoonlijk vlak ben ik samen met mijn gezin heel bewust bezig met leven in het algemeen. Respect voor mens, dier en natuur vormen een van de belangrijkste fundamenten in mijn leven en vormen dan ook regelmatig een ‘onderlegger’ voor gespreksonderwerpen. Daar waar ik altijd al grote waarde hechtte aan het ‘kleine’ geluk en het creëren van een goede thuisbasis voor het hele gezin ben ik mij de laatste jaren steeds meer gaan toeleggen op het verkrijgen van ‘balans’ in zowel mijn zakelijke als privéleven en de combinatie van deze beiden. Een bewuste manier van leven op het gebied van voeding, bewegen en ervaren.

Stijl

Mijn coachingsgesprekken kenmerken zich door empathie en oprechte interesse in mijn gesprekspartner. Mijn streven is het daadwerkelijk in beweging laten komen van het individu vanuit inspiratie. De spiegel voorhouden en daar waar nodig prikkelende of confronterende vragen te stellen zie ik als een basisvoorwaarde voor coaching. Wederzijds respect is mijns inziens daarbij onontbeerlijk. Ik geef mensen graag de ruimte hoewel ik ook grote waarde hecht aan het behouden van focus en het bieden van structuur in een gesprek.

Ervaringen

Vanuit de gevoerde coachingsgesprekken geven de coachees mij terug mij als een zeer betrokken en prettige gesprekspartner te ervaren die confronterende vragen op een positieve manier weet in te zetten. Coachees hebben mij aangegeven dat er daadwerkelijk veranderingen hebben plaatsgevonden en men geïnspireerd raakt.


 

"Aanvaard wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt aanvaarden." (Stephen Covey)

Waarom coaching?

Coaching is de laatste jaren sterk in opkomst en wordt door grote groepen mensen reeds succesvol gebruikt. Steeds vaker kiezen allerlei soorten mensen ervoor zich te laten coachen. Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je samen met een coach werkt aan een persoonlijk doel of probleem. Coaching helpt je zelfbewuster te worden en om het beste uit jezelf naar voren te halen. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag, geprikkeld en uitgedaagd. Coaching gaat er vanuit dat je zelf weet waar je kracht en inspiratiebronnen liggen. In de huidige samenleving nemen we echter vaak niet de tijd om bij onszelf stil te staan. Coaching helpt je om stil te staan bij vragen als: wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn je wensen en dromen? Een coach helpt je bij zowel diepe levensvragen als bij zeer concrete doelen of problemen. Coaching is gericht op mensen die zichzelf willen ontwikkelen en actief met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen. Coaching ondersteunt globale levenssituaties, verbetert prestaties en creëert wenselijke situaties.

  

 

 

 

Bezoekersteller

 

 

Deze site delen?

 

 

Inspiratie

"Moge ik de stilte vinden om te accepteren wat ik niet veranderen kan, de moed om aan te pakken wat ik kan veranderen, en de wijsheid om een onderscheid te maken tussen beide." Sereniteitsgebed

"Niemand kan je iets onthullen wat niet al half sluimerend in jezelf aanwezig is.” (Khali Gibran)